Vidste du at CRM-værktøjet Salesforce er i kraftig vækst i Danmark? Både banker, forsikringsselsskaber, energiselsskaber, ja sågar Arla, har taget Salesforce til dig. Derfor er Salesforce et stærkt værktøj at kende til, hvadenten det er som bruger/superbruger, som administrator eller som udvikler.

Mest fantastisk er det, at det er helt gratis og lære Salesforce at kende. Både på overflanden men også helt ind i de dybeste afkroge af værktøjet. Al lærdommen ligger gemt som Salesforce Trailheads.

Gratis læring med Salesforce Trailheads

Start med at oprette en gratis konto på https://trailhead.salesforce.com.

På Trailhead finder du en lang(!) række moduler, der hver dækker et interessant område indenfor Salesforce, hvadenten det er indenfor brugen af system, opsætning af funktioner til egne behov og – naturligvis – udviklingsperspektiver og -forståelse.

Vil du stå stærkt på Salesforce-siden, så finder du som Trails en række moduler, der er målrettet mod specifikke kompetence områder.

På sporet af nye kompetencer

Tag f.eks. det Trail der hedder Admin Beginner. Det er en grund introduktion til Salesforce for folk, der ved lidt mere end hvad en mus er: https://trailhead.salesforce.com/content/learn/trails/force_com_admin_beginner.
Trail’et består af seks moduler der består af en række underafsnit. Alt i alt tager det et par timer at gå igennem, og når du er færdig har du en god forståelse af hvordan Salesforce fungerer og hvor let du kan udvidde noget af funktionaliteten.

Efterhånden som du færdiggør moduler på Trailhead, belønnes du med badges. De har i sig selv ikke nogen konkret værdi, men de er med til at understrege de kompetencer du har opbygget undervejs.

Superbruger med Superbadges

Og har du mod på at styrke dine kompetence yderligere, så har du mulighed for også at tage et Superbadge, der er en målrettet samling af Trails, som altså igen er en samling af moduler. Pyh 🙂 Når du gennemgår et Superbadge følger du en specifik og håndgribe case, der er med til at give dig følelsen af, at det du laver faktisk kan bruges til noget konkret. Det er ret fedt og motiverende.

I forbindelse med løsningen af opgaverne på Trailhead, skal du brug en email, som du bruger til den/de Salesforce instans(er) du bruger til opgaverne. Den email-adresse skal du gemme. Lav f.eks en ny mail konto kun til dét her.

Certifikater til dig, certifikater til dig, certifikater til allesammen!

I Salesforce-verdenen kan du med fordel vise dine kompetencer frem med certifikater. Arbejder du allerede hos en Salesforce-brugende virksomhed, så kan du sandsynligvis få din arbejdsgiver til at sponsorere certificeringerne for dig. Er du ledig eller bare nysgerrig, så skal du stadig ikke snydes for at kunne blive certificeret. Engang imellem kan du tage gratis certificeringer – ok, kun første forsøg er gratis – og så er det bare med at bide til bollen!

Hop over på Webassessor på https://www.webassessor.com/salesforce og klik “Create a new Webassessor login now” og udfyld formularen. Dér hvor der står Email-address used in Salesforce indtaster du email-adresse du også brugte da du oprettede dig på Trailhead.

I øjeblikket og indtil 31/12-2024 kan du gratis tage to certifikater : AI Associate og AI Specialist. Misser du dit første skud koster efterfølgende forsøg $100/forsøg.

Inden du forsøger, er der en række trail-mixes som Salesforce selv anbefaler:

Selve certificeringen kan gennemføres online, eller ved fysisk fremmøde. Det kan du læse mere om her: https://trailhead.salesforce.com/help?article=Online-Proctoring-Completing-Your-Exam-Remotely

God fornøjelse med din rejse ind i Salesforce’ verden.

Billedet er fra Midjourney.
Al tekst er originalt indhold.
Opdateret: Oktober 2024.